X

El Govern tramita 60 parcs fotovoltaics nous que ocuparan 450 hectàrees de sòl rústic

Els grups ecologistes demanen la paralització temporal de tots els projectes per consensuar-ne la ubicació

16/05/2021

El Govern tramita 60 parcs fotovoltaics nous que ocuparan 450 hectàrees de sòl rústic

Actualment a les illes només es genera un 6% de les energies renovables. Però en 9 anys, s’ha d’arribar al 35%. Davant això, el Govern veu viable la implantació de nous parcs fotovoltaics.

Ara mateix n’hi ha 42 en marxa, pero ja s’estan tramitant 60 projectes per instal·lar parcs fotovoltaics nous a les illes. Més de la meitat, uns 35 s’han iniciat en només aquests darrers 2 anys. Entre tots, ocuparan unes 450 hectàrees de sòl rústic.

Els grups ecologistes demanen la paralització temporal de tots els projectes per consensuar-ne la ubicació. No entenen per què no se n’ha fet una planificació prèvia davant aquesta allau de propostes tenint en compte que pràcticament tots, es projecten a fora vila, i sobre terrenys públics, sense un consens.
Un d’ells és el que AENA vol instal·lar a Marratxí. Veïnats de la zona estan en peu de guerra per evitar que el parc projectat a Son Bonet tiri endavant. La darrera protesta l’han fet avui mateix amb aquesta bicicletada.
Una marxa ciclista ha recorregut avui dematí Marratxí per demanar que Aena no construeixi un parc fotovoltaic dins la zona verda de l’aeròdrom de Son Bonet. Segons la Plataforma Pulmó Verd de Son Bonet, hi han pres part quatre-centes persones en un ambient de festa. Els manifestants, amb el suport de l’Ajuntament de Marratxí, demanen que aquesta zona sigui un espai lliure per al gaudi de tots els veïnats. Els ciclistes han envoltat tot el perímetre de Son Bonet. Han partit del Pla de na Tesa, i han passat per Sant Llatzet, el Pont d’Inca i Cas Capità.

16/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris