X

Les amenaces d’uns okupes a un promotor de Palma: “Si no hi ha doblers, no partim”

Jutgen els 4 acusats per l'okupació d'un edifici nou a Palma. La fiscalia demana penes de fins a 3 anys i 9 mesos de presó. 

21/05/2021

Les amenaces d’uns okupes a un promotor de Palma: “Si no hi ha doblers, no partim”

La Fiscalia demana penes de fins a 3 anys i 9 mesos de presó per als okupes que es varen instal·lar en un edifici nou, a Palma, al maig del 2019. Al judici, celebrat aquest divendres, tres dels quatre acusats han reconegut que varen okupar l’immoble. Diuen que no tenien casa i que sabien que estava buit. També reconeixen que varen cobrar 2.000 euros per abandonar els pisos. El quart acusat ha explicat que ell només va fer d’intermediari perquè abandonassin els habitatges. Diu que va rebre els 8.000 euros que va pagar el promotor i que els va repartir entre 3 dels acusats i un altre okupa que no ha estat localitzat. Assegura que ell no es va quedar res.

El promotor els va pagar 8.000 euros

El promotor de l’edifici ha explicat a la vista que, quan el varen okupar, estava a punt de lliurar les claus als compradors. “Havíem tancat l’edifici un divendres i dilluns vaig saber que l’havien okupat”. Durant la seva declaració, ha insistit que els acusats el varen amenaçar. “Em varen dir: si no hi ha doblers, no partim. Aquesta és ca nostra”. L’empresari, defensat per l’advocat Carlos Barceló, ha explicat que, en un principi, els va oferir 1.000 euros. Davant aquesta oferta, l’al·lota que estava embarassada li va contestar que “amb 1.000 euros no podia marxar”. Més tard, un detectiu amb el que havia contactat es va ocupar de mediar amb els acusats i li va dir que demanaven 8.000 euros. “Duia 6.000 euros i vaig demanar 2.000 més a la meva dona” ha recordat el promotor que ha acabat dient que es va “sentir desamparat”. La Fiscalia imputa als encausats els delictes d’extorsió, usurpació d’immoble i grup criminal i, a més de les penes de presó, reclama que paguin multes que sumen més de 5.000 euros.

Un dels acusats, condemnat per apunyalar un home

Un dels acusats ja és a presó complint condemna perquè, mesos després d’okupar l’edifici, va apunyalar l’home amb qui compartia pis al barri de la Soledat.

21/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris