X

Manco moscards tigre per aquest estiu

La davallada de les temperatures aquesta primavera a les Balears fa que s'hagi endarrerit la seva aparició

23/05/2021

Manco moscards tigre per aquest estiu

La davallada de les temperatures aquesta primavera a les Balears fa que s’hagi endarrerit l’aparició del moscard tigre. Aquesta és una bona notícia segons els investigadors d’aquesta espècie, ja que es tradueix que en plena onada de calor de l’estiu s’hauran reproduït manco. Gràcies a l’aplicació “Mosquito Alert” i a la col·laboració ciutadana, s’ha descobert que el moscard tigre ja és present a Maó i al Pla i el Raiguer de Mallorca.

La millora realitzada en l’aplicació “Mosquito Alert” permet als ciutadans avisar els investigadors mitjançant una fotografia del moscard que tenen al seu davant i al mateix moment, l’aplicació identifica l’espècie.

Però els mostrejos continuen essent essencials per entendre com es desenvolupen aquests moscards transmissors de malalties.

Precisament, enguany la temporada s’ha endarrerit. Hi comença a haver-hi larves de moscards tigres, però en menor mesura. Ho atribueixen a les temperatures suaus que s’han registrat aquests darrers mesos. Però, molts es demanen per què són necessaris aquests estudis i investigacions.

La picada del moscard tigre és més agressiva que d’altres espècies d’aquests insectes. Per intentar evitar-los, se n’han d’eliminar els focus de cria que es concentren en les acumulacions d’aigua.

23/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris