X

“Enguany tendrem la pitjor collita de mel dels darrers 20 anys per la manca de pluges”

La producció serà del 15% i abans del juliol ja no en quedarà al mercat, lamenten els apicultors que continuen lluitant contra una "competència criminal"

25/05/2021

“Enguany tendrem la pitjor collita de mel dels darrers 20 anys per la manca de pluges”

L'Apicultor Toni Anglada treballa en el manteniment dels seus ruscos a Mongofre, Menorca. /DAVID ARQUIMBAU SINTES


Escolta aquí la radiografia completa del sector apicultor a les Illes

“La producció de mel a les Balears viu el seu pitjor moment en les darreres dues dècades”, segons assegura l’apicultor i propietari de l’empresa menorquina Dolçamar, Toni Anglada. També ho afirma Tomeu Gual, apicultor propietari de Son Frare a Mallorca i president de la Agrupació de Defensa de l’Abella Autòctona Mallorquina. Els dos atribueixen aquest moment de crisi a la falta de pluges en la primavera. Segons Anglada, “el clima mediterrani ja és sec de per sí, però quan plou encara manco, es fa manco mel perquè la floració dura molt poc.”

L’any passat va ser una temporada de recollida de la mel molt bona, però enguany, tot i que encara no es pot concretar el descens de la producció perquè es començarà a recollir a finals d’aquest mes o principis de juny, les previsions no són bones.

Tomeu Gual creu que només s’aconseguirà un 15% de producció, per la qual cosa afirma que “enguany, la mel mallorquina serà de temporada” i que durarà entre maig i juliol, perquè en pocs temps ja no n’hi haurà de disponible al mercat. A més, remata Gual, “la competència de fora és criminal”. En el que també coincideixen els dos apicultors, però, és en que la mel que es fa a les Balears és d’una gran qualitat.

25/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris