X

Menors de 60 anys vacunats amb una dosi d’AstraZeneca ja poden completar la seva immunitat

El Ministeri recomana inocular la segona dosi amb Pfizer tot i que es dona la possiblitat de rebutjar-ho i rebre AstraZeneca firmant un consentiment informatiu

28/05/2021

Menors de 60 anys vacunats amb una dosi d’AstraZeneca ja poden completar la seva immunitat

Si vostè pertany al grup de població menor de 60 anys que ja ha rebut una dosi d’AstraZeneca ha de saber que ja pot rebre la segona dosi amb Pfizer, tal com marca el Ministeri de Sanitat. Per fer-ho, ha d’entrar al web IBSalut.es/segona-dosi-Astrazeneca on trobarà un formulari, que haurà d’emplenar i enviar perquè després Salut li indicarà la data i hora per vacunar-lo que començarà a partir del 2 de juny.

No obstant això, i després que col·lectius professionals com els veterinaris o els farmacèutics van reclamar acabar la pauta completa amb AstraZeneca, el Ministeri i les comunitats van acordar poder donar l’opció a rebutjar la segona dosi amb Pfizer. “Entenem que si hi ha col·lectius que ja ens han manifestat que demanaran la segona dosi d’AstraZeneca, nosaltres necessitam un dispositiu organitzatiu per donar resposta”, ha explicat la consellera de Salut, Patrícia Gómez.

Després de setmanes d’incertesa en aquest grup de població, que són prop de 38.000 persones, la majoria docents, professionals sanitaris o treballadors de l’àmbit social, ara ja surten de dubtes i a partir del 2 de juny es reprendrà la seva vacunació per acabar d’immunitzar-los.

A Mallorca, l’Hospital de Son Espases serà el centre on hauran d’acudir. A Menorca, el Recinte firal de Maó i el Centre Canal Salat de Ciutadella. A Eivissa, el Recinte firal, i a Formentera, a l’Hospital.

28/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris