X

Els preus dels bitllets d’avió augmenten fins a un 300% amb la reactivació aèria

Consubal considera abussiva aquesta pujada i denuncia davant Aviació Civil

10/06/2021

Els preus dels bitllets d’avió augmenten fins a un 300%25 amb la reactivació aèria

L’Associació de Consumidors de Balears ha denunciat davant Aviació Civil i l’Agència Estatal de Seguretat Aèria l’increment de preus dels vols d’avió, que consideren abusius.

Un exemple en un vol que hem de comprar amb poca antelació, un trajecte d’anar i tornar entre Palma i Madrid per aquest cap de setmana no baixa de 130 euros. CONSUBAL també apunta que, en relació a un bitllet comprat amb antelació, el preu pot pujar un 25 per cent.

Feim la prova amb un vol d’Ibèria a Barcelona per la segona setmana de juliol: en pagam prop de 60 euros. Aquest billet, sense descompte, costa 144 euros, poc més del doble. A Menorca encara és més greu. Avui, volar de Menorca a Madrid (només anada), sense descompte, val de 431 a 512 euros.

La denúncia interposada per l’Associació de Consumidors també inclou el fet que la condició de resident es demani al principi del procés de compra.

El Govern atribueix aquests increments a la situació de pandèmia i els limita als vols interilles. En aquest sentit, aconsella comprar els billets amb antelació i comparar preus entre les diferents aerolínes.

10/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris