X

Concentració a plaça de Cort contra la violència masclista

El Moviment Feminista de Mallorca va convocar l'acte arran dels assassinats de les dues nines de Tenerife i de Rocío Caíz 

12/06/2021

Concentració a plaça de Cort contra la violència masclista

Un centenar de persones es va concentrar ahir divendres a la plaça de Cort de Palma per rebutjar la violència masclista i la violència vicària, és a dir aquella que s’exerceix als infants per fer mal a les mares, arran de l’assassinat de les dues nines de Tenerife i de Rocío Caíz. Ho varen fer convocats pel Moviment feminista de Mallorca. Una mostra de repulsa i tristesa per l’anunci dels nous assassinats masclistes dels darrers dos dies. Segons dades del moviment feminista de Mallorca, l’any 2021 està deixant una dona assassinada cada tres dies i ja s’ha enduit 2 infants víctimes de la violència vicària. Una crua realitat que demostra que encara hi ha molta feina a fer.

Les manifestacions s’han succeït arreu de l’Estat. A Santa Cruz de Tenerife, ciutat d’origen de les dues nines segrestades i presumptament assassinades pel seu pare, la plaça de la Candelaria es va omplir de dol, de càntics i de rebuig. La concentració més multitudinària va ser a Madrid. Milers de persones es van concentrar a la Puerta del Sol en rebuig a qualsevol acte relacionat amb la violència masclista.

Aquestes concentracions s’han fet després que es trobàs el cos d’una de les nines, Olivia, i també el de Rocío Caíz, de 17 anys. El cos de Rocío es va trobar en una bossa, en un aparcament d’Estepa (Sevilla), localitat on vivia el seu al·lot, qui va confessar el crim. Ella és la víctima número 18 de la violència masclista del 2021. Amb l’assassinat de Rocío Caíz, el nombre de dones assassinades per violència masclista a Espanya puja a 1.096 des de 2003, que és quan es varen començar a recopilar les dades.

A Balears, l’últim assassinat per violència de gènere va ser el d’Elena, una dona de 21 anys, a Eivissa, el passat 3 de juny. Va ser la segona dona que moria a les illes assassinada per la seva parella o exparella. Ja són 41 les dones assassinades a la comunitat per aquesta causa des de 2003.

Les dones víctimes de violència masclista i el seu entorn poden contactar amb el servei 24 hores de l’Institut Balear de la Dona a través del telèfon 971 17 89 89 o via WhatsApp al 639 837 476, el qual disposa de traducció. També està disponible el telèfon d’atenció a les víctimes 016 i, en cas d’urgència, l’112.


El Govern tem un repunt postpandèmia de la violència masclista

12/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris