X

Malestar entre illencs provinents de València obligats a presentar un test d’antigen

Els viatgers, siguin residents o no, provinents del País Valencià no necessiten presentar cap prova negativa perquè la comunitat està per davall de 60 casos per cada 100.000

14/06/2021

Malestar entre illencs provinents de València obligats a presentar un test d’antigen

Incidència en els controls sanitaris per entrar a les Balears. Entre aquest diumenge i dilluns, desenes de residents illencs que han vingut en avió des de València fins a l’Aeroport de Palma han hagut de presentar el formulari d’entrada per extreure el codi QR en què s’exigeix presentar un test d’antigen negatiu en un termini de 48 hores des de l’arribada. La situació és estranya perquè precisament els viatgers que venen des del País Valencià no han de presentar cap prova negativa perquè aquesta comunitat es troba per davall de 60 casos per cada 100.000 d’incidència acumulada a 14 dies. La Conselleria de Salut ja ha remés aquest problema perquè es resolgui.

Segons alguns testimonis, tan punt sortir de l’avió i entrar en la terminal, els tècnics del control sanitari han demanat els codis QR del ‘Formulari digital’ que es troba al web de l’IB-Salut. Al final d’aquest document, s’ha de seleccionar una opció entre les quals es troba la d’acceptar “que em facin una prova d’antigens en el termini màxim de 48 hores posteriors a l’arribada” en els centres de covid exprés. “És incoherent però s’ha de fer”, reconeixia un tècnic del control davant la sorpresa dels passatgers illencs que sabien que des de València no calia presentar cap prova negativa, des del passat 23 de maig.

La Conselleria de Salut ja n’ha estat assabentada i ha comunicat la incidència: “No es poden exigir cap prova si venen d’una comunitat amb una incidència de menys de 60 casos, com la Valenciana”. A hores d’ara i fins al 20 de juny, els viatgers procedents del País Valencià, Ceuta, Galícia i Múrcia no hauran de complir amb aquest control sanitari per entrar a les Balears.

Aquest mateix dilluns, el Consell de Govern ha aprovat prorrogar fins als 31 de juliol aquests controls per als passatgers provinents d’altres comunitat autònomes.

14/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris