X

Comercial i treballador de magatzem, els llocs de feina amb més demanda durant l’any de la pandèmia

L'oferta de llocs de feina es va reduir un 50% durant el 2020 a les Illes segons Adecco

07/07/2021

Comercial i treballador de magatzem, els llocs de feina amb més demanda durant l’any de la pandèmia

La crisi de la Covid 19 ha provocat que l’oferta de llocs de feina a les Illes Balears es reduís a la meitat durant el 2020. Una caiguda major comparada amb la resta d’Espanya que de mitjana va caure un 42%. Són xifres d’un estudi d’Adecco, que també destaca la pèrdua de pes de l’arxipèlag des del 2015 en l’oferta de feina nacional. Només l’1% de les ofertes que es generen a Espanya corresponen a les Illes.

Per primera vegada, en el 2020, el turisme va perdre a causa de les restriccions a la mobilitat la primera posició com a motor de l’ocupació laboral. Comerç va agafar el relleu seguit de la construcció. Altres sectors que varen incrementar la seva activitat foren sanitat i transport de mercaderies.

Per perfils laborals, el lloc de feina més demandat durant l’any de la pandèmia va ser el de comercial, seguit per treballador de magatzem i dependent de comerç.

4 de cada 10 empreses preveu fer contractacions en aquest 2021, però en el cas dels autònoms es redueix només al 3%. A més, la meitat dels treballadors creu possible perdre el seu lloc de feina a causa de la Covid.

L’estat de l’economia i la manca de professionals qualificats són els problemes que més preocupen a les empreses.

07/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris