X

Antoni Salas assumeix la presidència d’El Pi de manera interina fins el congrés del setembre

El batle de Costitx i president de la Felib assegura que ara és el moment de pacificar el partit per encarar les eleccions del 2023

21/07/2021

Antoni Salas assumeix la presidència d’El Pi de manera interina fins el congrés del setembre

Antoni Salas, president interí d'El Pi, reivindica un espai polític "balearista i nacionalista moderat".

Després de l’anomenada crisi entre “fontistes” i “melianistes”, qui fins ara era vicepresident d’El Pi, Antoni Salas, assumeix la presidència del partit de manera interina i fins que tengui lloc el congrés de la formació pel mes de setembre. Sobre la possibilitat que Salas es presenti a la presidència de manera definitiva, el batle de Costitx ha dit que ara “és el moment de pacificar el partit per encarar les eleccions del 2023“.

Per Salas, la renúncia d’Antoni Amengual, Lina Pons i altres quatre dimissionaris “no suposa un cop mortal per al partit per res del món”. “Pareix que un espai balearista i nacionalista moderat fa nosa. La tendència és dir que aquest espai s’acaba, però fins ara, l’experiència ens ha demostrat que aquest espai sempre hi hés”, assegura qui també és president de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB).

Per la seva part, el secretari general d’El Pi, Tolo Gili, ha reconegut que existeix “un cert descontentament dins la formació política, però no comparteix les explicacions donades pels dimissionaris”. Gili mira de cara al Congrés amb optimisme i confia que es podran superar les diferències que existeixen entre “fontistes” (en referència a Jaume Font, fundador del partit) i “melianistes” (en referència a Josep Melià, portaveu adjunt d’El Pi al Parlament).

El Pi disposa en l’actualitat de vuit batlies a Mallorca. Governa amb majoria a Ariany, Banyalbufar i Costitx, i en coalició a Felanitx, Sant Joan, Porreres i sa Pobla. A Petra governa en minoria.

21/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris