X

Menorca compta amb el primer reglament de protecció del Medi Nocturn de Balears

Nova passa per l'eficiència energètica i consolidar l'illa com a destí d'astroturisme després de la certificació Starlight

31/07/2021

Menorca compta amb el primer reglament de protecció del Medi Nocturn de Balears

La revista Forbes apuntava el 2020 que l’astroturisme és una de les apostes més rendibles en l’àmbit turístic per als pròxims anys. Una tendència a la qual Menorca es va sumar el 2019 amb la certificació Starlight i que ara fa una passa més amb l’aprovació i publicació al BOIB del reglament de protecció del Medi Nocturn de l’illa que desplega la Llei 3/2005.

El nou reglament té un doble objectiu: D’una banda estalonar l’eficiència energètica dels enllumenats públics i privats. De l’altra prevenir la contaminació lumínica per protegir la fauna i la flora que se’n pugui veure afectades i alhora preservar la qualitat del cel nocturn

La normativa preveu una zonificació de Menorca que es determinaran en funció de la seva vulnerabilitat lumínica. Per exemple quedarà prohibida la il·luminació artificial de platges, cales i costes, a excepció de les urbanes. També la il·luminació amb finalitats estètiques d’espais naturals. Mesures necessàries per als responsables d’empreses que ofereixen serveis d’Astroturisme.

El reglament també preveu la creació, en un termini màxim de vuit mesos, del Servei de prevenció i control de la Contaminació Lumínica que s’encarregarà de garantir-ne l’aplicació.

31/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris