X

Indignació entre els ajuntaments afectats per les ajudes rebudes per la borrasca Glòria

Cobreixen una tercera part del que havien demanat 

01/08/2021

Indignació entre els ajuntaments afectats per les ajudes rebudes per la borrasca Glòria

El temporal Glòria va deixar grans danys materials a Portocolom i a diferents punts de les Balears. Era el gener de 2020. Algunes de les zones més afectades varen ser la costa del llevant de Mallorca i a l’illa de Menorca, on es va registrar una onada rècord de gairebé 15 metres d’alçària.

Un any i mig després, s’han publicat les ajudes que concedirà el Ministeri. Cobreixen una tercera part del que havien demanat els ajuntaments. Un fet que ha generat les crítiques dels consistoris més perjudicats.

Indignació. Aquest és el sentiment més present en aquests nuclis afectats per la borrasca Glòria, com ara Capdepera, Sant Llorenç, Pollença o Manacor, després de conèixer que les ajudes estatals per pal.liar les actuacions que es van haver de fer pels efectes de la borrasca seran molt inferiors a l’esperat.

Manacor, concretament a Portocristo, una de les zones més afectades per la borrasca, ha estat un dels municipis més afectats per aquesta resolució, per aquesta manca d’ajudes. Després d’invertir 700.000 euros, no en rebrà cap del govern espanyol. Una resolució que ha indignat el consistori manacorí.


Capdepera demana ajuts per valor d’1’5 milions d’euros a l’Estat pels efectes del temporal Glòria
La borrasca Gloria, un any després

01/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris