X

Menorca entra en l’agenda de l’Estat per poder acollir molins marins flotants

La seva instal·lació és viable al nord-est i al sud-est de l'illa, segons el Ministeri de Transició Ecològica

09/08/2021

Menorca entra en l’agenda de l’Estat per poder acollir molins marins flotants

Menorca entra de ple en l’estratègia de l’Estat per instal·lar molins marins flotants a la costa espanyola. Ho recull el Full de Ruta de l’Eòlica Marina i les Energies de la Mar del Ministeri de Transició Ecològica, que estableix que és viable fer-ho al nord-est i al sud-est de l’illa. Aquestes són tot just les zones costaneres on el Ministeri considera viable instal·lar molins marins a Menorca, que és on bufa més vent al llarg de l’any i on la profunditat no supera els 1.000 metres requerits per fixar-los al fons marí amb un cable. La proposta especifica que es tracta de molins flotants, de manera que el seu impacte sobre el fons marí és mínim. També el consum de territori i l’impacte visual, atès que s’instal·laran a 10 o 20 quilòmetres de la costa.

Un dels principals problemes dels molins marins, deixant de banda que es tracta encara d’una tecnologia poc madura, és el seu elevat cost.

Els molins obren la porta a la construcció de plantes de generació d’hidrògen, també flotants, que permetrien exportar l’energia a qualsevol indret. A més de Menorca, la proposta del Ministeri també apunta a la serralada cantàbrica i altres punts de la costa catalana i andalusa com a òptims per a construir aquests molins.

09/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris