X

Més de 4,3 milions de morts per coronavirus a tot el món

La xifra d'afectats ja supera els 203 milions de contagis

10/08/2021

Més de 4,3 milions de morts per coronavirus a tot el món

Funeral d'una víctima mortal pel coronavirus a Jakarta, Indonèsia. / MARCO ALPOZZI.

Des que començà la pandèmia, han estat cada vegada més els països perjudicats pel coronavirus. Gradualment, milers i milions de ciutadans de diferents parts del món han patit les conseqüències sanitàries, socials i econòmiques nascudes com a conseqüència de l’arribada de la malaltia. Amb una incidència acumulada de més de 203 milions de casos positius a nivell mundial, la xifra de víctimes mortals ja ha superat els 4,3 milions, d’acord amb les dades publicades per la Universitat Johns Hopkins.

En concret, es comptabilitzen 203.389.418 contagiats i 4.303.060 morts per la malaltia a tot el món. Aquestes xifres es troben encapçalades pels Estats Units, que registren un total d’aproximadament 36 milions de positius i més de 617.000 de defuncions. Als EUA els segueixen l’Índia, on s’han notificat al voltant de 32 milions de casos positius i més de 428.000 morts, i el Brasil, amb uns 20,2 milions de casos i més de 563.000 persones mortes.

El quart país amb el major registre de número de defuncions és Mèxic, amb més de 244.000 víctimes mortals per la malaltia de la Covid-19. A partir d’aquí, Rússia, França i el Regne Unit es situen entre els 6 i 7 milions de contagis, seguits de Turquia i l’Argentina, que han confirmat en els darrers dies entre 5 i 6 milions. Espanya es situa en la forqueta d’entre els 4 i 5 milions de contagis, acompanyada de Colòmbia, Itàlia i l’Iran.

La següent franja de nivell de contagis, situada entre els 3 i 4 milions de casos positius, ve representada per Alemanya i Indonèsia, mentre que Mèxic, Polònia, Sud-Àfrica, Ucraïna i el Perú han confirmat entre 2 i 3 milions de contagiats. Al rang d’entre el milió i els 2 milions de positius, figuren els Països baixos, l’Iraq, la República Txeca, Filipines, Xile, el Canadà, Bangladesh, Malàisia, Bèlgica, Suècia, Romania, el Pakistan i el Japó.

Portugal, Israel, Hongria, Jordània, Tailàndia, Suïssa, Sèrbia, Nepal, Kazjaistan, el Marroc, la Unió dels Emirats Àrabs, Àustria, Tunísia, el Líban, l’Aràbia Saudita i Grècia han notificat des que inicià la pandèmia una xifra total de casos positius situada entre el mig milió i el milió de persones afectades per la malaltia. Per la seva part, l’Equador, Bolívia, Cuba, Paraguai, Bielorússia, Geòrgia, Panamà, Bulgària, Costa Rica i Kuwait han comptabilitzat fins ara entre 400.000 i 500.000 contagis.

Amb un nombre de contagis menor als 400.000 casos notificats, es troben Eslovàquia, Guatemala, l’Uruguai, Croàcia, l’Azerbaidjan, la República Dominicana, Birmània, Sri Lanka, Dinamarca, els Territoris Palestins Ocupats, Irlanda, Veneçuela i Hondures, que parteixen del 300.000 positius. Pel que fa a Oman, Lituània, Egipte, Etiòpia, Bahrain, Líbia, Eslovènia, Armènia, Qatar, Vietnam, Corea del Sud, Kenya, Bòsnia i Herzegovina i Zàmbia, figuren entre 200.000 i 300.000 contagiats.

A la cua dels països afectats pel coronavirus de manera massiva, partint de registres superiors als 100.000 contagis, es situarien Algèria, Nigèria, Mongòlia, Kirguizistan, l’Afganistan, Uzbekistan, Moçambic, Botswana, Namíbia, Zimbàbue, Kosovo, Ghana i la Xina. A aquests països, els quals no superen els 200.000 casos positius confirmats, s’afegeix també una llista de territoris europeus: Macedònia del Nord, Noruega, Letònia, Estònia, Albània, Finlàndia, Xipre i Montenegro. En particular, la Xina, país en què s’originà la pandèmia, ha notificat un total de 106.047 positius i 4.848 víctimes mortals.

10/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris