X

Arrenca la ‘Nitx’ de l’Art de Felanitx amb una trentena d’espais expositius

Són més del doble que el 2020, que comptà amb una edició més reduïda per mor de la pandèmia

21/08/2021

Arrenca la ‘Nitx’ de l’Art de Felanitx amb una trentena d’espais expositius

El biotecnòleg felanitxer Guillem Mas, de l’Institut Pasteur de París, ha pronunciat aquest divendres el pregó de les festes de Sant Agustí de Felanitx. El científic, ha hagut d’esperar un any a poder fer-ho, ja que l’edició de 2020, en què havia de llegir el pregó, es va suspendre per mor de la pandèmia.

Amb les paraules de Mas, s’obrien les festes patronals i també es donava el sus a la 16a edició de la ‘Nitx’ de l’art de Felanitx. Enguany, compta amb 30 espais plens d’art. Fa un any, per mor de la pandèmia, només n’hi va haver 12. Alguns lamentaven anit que aquesta cita amb l’art només es produeixi un pic a l’any en un sector tan necessitat de visibilitat com aquest. D’altres, com la pintora i il·lustradora Marga Gomila,  agraïen l’aparador que suposa per als joves creadors.

 

Mesures de seguretat

Les restriccions en els aforaments han fet que l’edició de la ‘Nitx’ comptés amb menys públic, dins de les sales, que en edicions pre-covid. A alguns, com la galerista Caterina Amengual, les restriccions els dificulten la gestió de l’espai, ja que han de controlar l’aforament. “Vindrà una quantitat de gent ingovernable“, explicava abans de la cita, “que entrarà per la porta constantment”. D’altres, ho veuen bé. És el cas de la ceramista Maria Ramis, que opina que “és positiu per l’art, ja que la gent pot veure les obres millor“.

Al Casal de Cultura s’exposen els finalistes del 7è certamen d’arts plàstiques Ciutat de Felanitx. El primer premi ha estat per aquesta obra de Beatriz Polo, una pintura molt personal, ja que reflecteix la seva experiència quan va perdre un fill en un avortament espontani. “Un dolor”, diu, “bastant silenciat”.

Les exposicions de la ‘Nitx’ es poden visitar fins dia 3 d’octubre. Entre elles, “Pasados Robados” de Nauzet Mayor, que es pot veure a la sala Miquel Barceló.

21/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris