X

Com es rescata una tortuga?

El que s'ha de fer és cridar a l'112 i donar l'avís perquè un equip de professionals pugui ajudar l'animal i no quedi mal ferit enmig de la mar

26/08/2021

Com es rescata una tortuga?

/Imatges: Eduardo de Aysa.

Una familia navegava aquest dijous rumb a Es Caló a bord del seu catamarà quan han vist una tortuga enganxada en un palangre. L’embull de plàstics estrangulava l’animal. Els navegants han arriat veles i han donat mitja volta per rescatar-la. Emergències avisa  però de que precisament això és el que no s’ha de fet. El que s’ha de fer és cridar a l’112 i donar l’avís perquè un equip de professionals pugui ajudar l’animal i no quedi mal ferit enmig de la mar.

La tortuga babaua (caretta caretta) pot posar nius a les platges de les Illes. És un fet excepcional però s’ha donat algun cas. La nidificació la fan entre el juny i l’octubre, època de més afluència de persones a les platges. Per això, s’avisa a ciutadans, visitants i turistes perquè en cas de trobar una tortuga marina adulta o una tortugueta, o el seu rastre, en una platja, es truqui immediatament al 112 i no es molesti ni es toqui en cap cas l’animal.

26/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris