X

Literanit proposa “un món per cuidar, una vida per llegir”

El Festival que vol acostar la literatura al públic se celebrarà el 25 de setembre

14/09/2021

Literanit proposa “un món per cuidar, una vida per llegir”

Amb el lema “Un món per cuidar, una vida per llegir” arriba Literanit, el 25 de setembre, enguany per explorar la relació de la Literatura i la Naturalesa. El Festival, que vol acostar la lectura a persones, indrets i horaris poc habituals, s’expandeix a 8 municipis mallorquins, Maó i Barcelona.

L’escriptora i guionista Laura Gost serà la pregonera d’aquesta tercera edició, que aposta vol celebrar la lectura amb alegria, sobretot en aquesta època incerta de pandèmia. Gost ha destacat que un dels efectes col·laterals posirtius de la pandèmia, que ha impactat de ple en la societat, ha estat que la gent s’ha refugiat en la literatura.

Enguany, a més de pregonera, Literanit tendrà manifest, a càrrec de Biel Mesquida. Serà a Can Balaguer a les 19:00h.

Entre altres activitats, el programa del Festival preveu, a Palma, una dramatització de les rondalles amb Lluqui Portas i Lucía Sánchez Cervera, al Finis Africae a les 21:00 fores o actuacions teatrals amb Diego Ingold al Cafè a Tres Bandas.
També hi haurà una xerrada sobre posidònia a càrrec de l’escriptor Albert Herranz a la libreria Embat a les 19.00h. i una altra xerrada amb Gabriel Mayol amb el títol “Les mobilitzacions evologistes a Mallorca” a Drac Màgic, a les 12:30h.
A ca la Gran Cristiana, a les 20:30h. Oliva Trencada i Cecilia Giménez musicaran poemes de Maria Antònia Salvà.

A la Part Forana, Actuarà Roger Pistola, a les 19:00h a la biblioteca de Porreres. Gori Lladó i Monserrat Alcaraz parlaran de la bibliografia apícola balear, a la sala d’actes de l’edifici cultural polivalent de Campos, a les 21.00h. Damià Rotger presentarà “llibre d’esvalots” amb el guitarrista Miquel Simonet al Museu del Calçat d’Inca, a les 12.00h.
Miquel Àngel Llauger presentarà el llibre “Corfú, Cabrera, Martinica. Breviari d’illes i miratges” a s’Estany de Santa Maria del Camí, a les 19.00h.
Miquel Rayó parlarà de la seva obra “Penyaleres: dones, excursionisme i muntanyisme a les illes Balears” al claustre del CEIP Mestre Colom de Bunyola, a les 19:30h.
Al Pati de sa Farinera de Llubí, a les 19;30h. el cantautor i autor de contes Miquel Serra presenta el disc “Cançons de Joan Serra”.
La lingüista Bàrbara Sagrera parlarà de natura i frases fetes a la Casa de Cultura de Felanitx, a les 18,:00h

També s’ha programat una lectura d’obres literàries menorquines al Claustre del Museu de Menorca, a les 19:00h.

L’accés a les reserves i la resta de programació són al web de Literanit.

14/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris