X

Negueruela: “Les Illes seran la primera comunitat a sortir de la crisi”

El creixement del PIB en el segon trimestre ha estat del 21,7%

16/09/2021

Negueruela: “Les Illes seran la primera comunitat a sortir de la crisi”

El PIB de les Illes Balears ha crescut un 21,7% en el segon trimestre d’enguany. Una xifra, que segons el Govern, confirma la forta recuperació econòmica que s’està produint i que es farà extensiva en el tercer trimestre, el més important. El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha explicat que la previsió per enguany són d’un creixement de l’11,6% i del 12,1 per al 2022. Ha assegurat que: A finals de l’any vinent, les Illes Balears seran capdavanteres o fins i tot la primera comunitat autònoma a sortir de la crisi i tornar a recuperar els nivells del 2019″.

Per illes

L’augment del PIB en el segon trimestre ha estat positiu a totes les Illes Balears. On més ha pujat amb un 24,8% ha estat a les Pitiüses, després Mallorca amb un 21,5% i per finalitzar Menorca amb un 19,5%. Així i tot, Menorca és l’illa més avançada en la recuperació dels nivells del 2019.

Per sectors

El sector agricola i pesquer, el manco afectat per la pandèmia, ja ha superat els nivells del 2019. La indústria, amb un 27,6%, és el sector que registra una major taxa d’augment. Dels sectors més afectats per la crisi econòmica, la construcció serà el més aviat es recuperarà. Els serveis registren un creixement del 22,5% malgrat encara hi ha subsectors amb restriccions.

16/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris