X

Una verema diferent a Pollença que a Puigpunyent

Els vins de muntanya tenen un caràcter diferent als de zones més planes

18/09/2021

Una verema diferent a Pollença que a Puigpunyent

Estam encara en la plena de la verema. En general es vaticina una collita bona. Aquesta vegada hem polsat com ho veuen a dues vinyes de muntanya de Mallorca. A Mortitx, a Pollença, preveuen una anyada abundant. Diferent és el cas de Son Puig, a Puipunyent, on les gelades perjudicaran els quilos que es veremin.

Pere Nadal és un dels socis de vinyes Mortitx. Observa l’aspecte de la vinya, avui, en aquest setembre plujós. Encara hi ha raïm per veremar. Estan en el 60 per cent de la collita. Juntament amb l’enòleg, comenten que han començat a collir la malvasia. Serà una bona anyada, creuen que arribaran als 100 mil quilos

Aquest celler i vinyes de Pollença han retardat 15 dies la collita, contràriament al que ha passat en una altra vinya de muntanya, la de Son Puig, a Puigpunyent. Aquí han avançat la verema dues setmanes, la començaren el 13 d’agost. I en el seu cas, no serà tan profitosa com a Pollença per culpa de les gelades de final de març. Els vins de muntanya tenen un caràcter diferent als de zones més planes. El raïm madura més lentament per mor del fred i això accentua les aromes i l’acidesa del vi.

18/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris