X

El Consell de Ministres declararà La Palma zona d’emergència davant els efectes del volcà

El Congrés i el Senat demanen al Govern Central i a totes les institucions ajuda econòmica pels afectats

21/09/2021

El Consell de Ministres declararà La Palma zona d’emergència davant els efectes del volcà

El Consell de Ministres declararà La Palma com a zona d’emergència de protecció civil davant els efectes del volcà. El president del Govern Central, Pedro Sánchez ha assegurat que “la gestió de la crisis no acaba quan la lava arribi a la mar, acaba quan La Palma recuperi la normalitat i haguem aconseguit entre tots recuperar el que ha destruït o destruirà el volcà.”
El president de Canàries, Ángel Víctor Torres, per la seva banda, sol·licitarà ajuda a la Unió Europea a través del fons de solidaritat per poder “aconseguir els fons necessaris” que també sol·licitaran a altres institucions i a la societat civil.
De fet, el Congrés i el Senat han demanat al Govern Central i a totes les institucions ajuda econòmica pels afectats. Han firmat una declaració institucional per mostrar la seva solidaritat cap als afectats per l’erupció volcànica a La Palma.
Mentrestant, el president del cabildo de La Palma Mariano Hernández demana a la població que no circuli per les carreteres properes al volcà ni s’acosti a les colades de lava. “Ho demanam per la seva seguretat i perquè els equips d’emergència puguin fer la seva feina.”
Els Reis visitaran aquest dijous la zona afectada per l’erupció. Una visita on també els acompanyarà el president del Govern central, Pedro Sánchez, qui ha escurçat la seva estada a Nova York per l’Assemblea General de les Nacions Unides.
Aquest dimecres, serà Pablo Casado qui visitarà l’illa canària per seguir l’evolució volcànica de Cumbre Vieja.

21/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris