X

La torrentada a Ferreries provoca pèrdues de desenes d’hectàrees de terra fèrtil i de sembrat

Les finques afectades demanen una neteja més regular dels torrents per minimitzar els impactes d'aquest fenomen

22/09/2021

La torrentada a Ferreries provoca pèrdues de desenes d’hectàrees de terra fèrtil i de sembrat

Un dels efectes més greus de la torrentada l’han patit les explotacions agrícoles, que han perdut desenes d’hectàrees de terra fèrtil i tot el que hi havia sembrat. Tot i que en aquesta ocasió totes les veus apunten que el desbordament del torrent era inevitable, l’episodi posa damunt la taula la importància de fer-ne un bon manteniment per tal de minimitzar les conseqüències.

Molts dels terrenys ubicats al voltant del Barranc d’Algendar, a Ferreries, van quedar completament anegats. L’aigua ja ha baixat, però es va emportar amb ella tot el que hi havia sembrat… És la segona vegada en tres mesos -el mes de juny es va repetir la mateixa història- i es reclamen solucions. A més d’aquestes pèrdues la finca de Es Calafat, també ha hagut de deixar d’oferir temporalment les excursions a cavall a les quals es dediquen, ja que la zona ha quedat impracticable.

L’Ajuntament els demana ara, igual que a la resta d’empreses i particulars afectats, que en quantifiquin les pèrdues, però defensa que el que ha succeït era inevitable. El GOB hi coincideix i recorda que les zones on es van patir les inundacions es troben edificades a un lloc de risc.

Segons l’entitat ecologista, la solució implica fer una bona gestió i un manteniment dels torrents que permeti canalitzar l’aigua, però que, en cap cas, els buidi de vegetació. En els casos de poblacions de risc, com Ferreries o Alaior, proposa analitzar possibles millores per evitar les conseqüències dels fenòmens com les torrentades que cada vegada seran més freqüents.

22/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris