X

La temporada cicloturista podria viure un increment del 15% respecte a la del 2019

Mallorca s'aferra al cicloturisme per allargar una temporada turística atípica. Unes xifres que no pal·lien la pèrdua de la temporada de la primavera, però que podrien ser encara millors de cara a l'any que ve.

25/09/2021

La temporada cicloturista podria viure un increment del 15%25 respecte a la del 2019

Mallorca és un dels indrets més triats arreu del món per als amants del ciclisme. I enguany, en una temporada cicloturista que arranca aquestes darreres setmanes de setembre, no serà diferent. Tot i no poder gaudir de la temporada prèvia a l’estiu, aquella corresponent a la primavera i que aquest any, per mor de la covid, no va ser possible, les primeres xifres d’aquesta tardor han estat molt bones. De fet, s’estan superant les expectatives. Els turoperadors especialitzats, com Huerzeler Bicycle Holidays, apunten fins a tot a que l’augment podria ser d’entre el 15% i el 20% respecte a la tardor de 2019.

De continuar aquesta tendència, la temporada turística es podria allargar fins a mitjans de novembre. Hi ha vols prevists per a que així pugui ser, i també la planta hotelera està preparada per afrontar-ho.  Seria un alè per a una temporada turística a les illes que ha estat més curta del que sol esser habitual.

Un altre factor que ha afavorit la important arribada de visitants aquestes setmanes ha estat l’ajornament que es va fer en el seu moment de diferents proves esportives previstes inicialment abans de l’estiu. En són un exemple la Ironman celebrada aquest cap de setmana; la Mallorca 140.6 Triathlon; o la ja més que consolidada Mallorca 312, que enguany es celebrarà el 24 d’octubre i en la que s’espera la participació de més 5000 ciclistes d’arreu del món.

Per a poder fer-ho possible, apunten des de Cycling Friendly, és clau el creixement de les instal·lacions hoteleres i els seus serveis destinats especialment al món del cicloturisme. Això, juntament amb la temperatura, les carreteres o el civisme, fan de Mallorca una de les destinacions cicloturistes més importants d’Europa.

En aquest sentit, també l’Associació d’Hotelers de la Platja de Palma agraeix els beneficis que aporta el cicloturisme a la planta hotelera, especialment pel que suposa en l’allargament de la temporada i la desestacionalització. Sobretot, després d’un estiu molt complicat.

A més de Platja de Palma, altres zones de l’illa com Alcúdia-Can Picafort i Artà també es veuen beneficiades per aquestes bones xifres del cicloturisme.


400 persones participen en les proves de triatló de la Platja de Muró
El Govern vol allargar la temporada turística fins a final d’any

25/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris