X

No hi ha lloc ni a les cotxeres: els migrants van quedant en llibertat a mesura que n’arriben més

La Policia Nacional continua pendent de material homologat per poder instal·lar carpes a Son Tous

29/09/2021

No hi ha lloc ni a les cotxeres: els migrants van quedant en llibertat a mesura que n’arriben més

A Mallorca, entre aquest dimarts i aquest dimecres, han arribat almanco altres 52 persones migrants. Estan repartits, junt als migrants arribats els darrers dies, per les diferents dependències policials; a excepció de les famílies, que han estat traslladades a la Porciúncula. A l’aparcament de la comissaria Palma Oest, n’hi ha 108; a la prefectura altres 66; i a la comissaria de Manacor, 21.

Com que no estan detinguts, si no retinguts, la manca d’espai està obligant a deixar en llibertat tots aquells migrants que donen negatiu a les proves PCR i un pic ja s’han iniciat els tràmits dels seus expedients de devolució.

La Policia Nacional continua pendent de l’arribada procedent de les Canàries, de material homologat, per poder instal·lar carpes a Son Tous, i que es converteixi en centre de recepció per a aquests migrants.

Sobre l’arribada de dones amb infants en pastera a Eivissa, Creu Roja assegura a IB3Notícies que estan pendents de derivació, però la seva destinació final serà diferent:

– N’hi ha 2 amb 3 infants que porten documentació (Llibre de Família) i s’ha pogut comprovar el parentiu. En aquest cas la Policia sol·licita al Ministeri la derivació a un programa d’acollida humanitària i seran derivades a un Centre d’Acollida Integral de la Península. El Ministeri decideix a quin van en funció de les places disponibles.

– Una dona amb un infant, sense documentació. Se’ls fa una prova d’ADN per comprovar la consanguinitat, però els resultats poden torbar-se al voltant d’un mes. Mentre s’esperen els resultats, seran traslladats a un Centre d’Acollida d’Emergència Temporal a Mallorca gestionat per la Creu Roja.

29/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris