X

Confinades prop de 3.500 persones pel volcà de la Palma

Les condicions meteorològiques impedeixen la dispersió dels gasos tòxics

02/10/2021

Confinades prop de 3.500 persones pel volcà de la Palma

El volcà que no deixa de treure lava, i els serveis d’emergències de La Palma que decreten confinament per a més de 3.500 persones. Les condicions meteorològiques del dia impedeixen la dispersió dels gasos i els manté a cotes molt baixes de l’atmosfera.

Tot això després que els darrers dies s’iniciàs una nova llengua de lava, més líquida i ràpida, però que segons el comitè científic que la investiga i monitoritza, s’espera que s’uneixi de forma favorable a la colada inicial. Una colada que dia a dia guanya terreny a la mar i que ha generat un delta que supera ja les 28 hectàrees.

Per altra banda, la pluja de cendres manté els veïnats de Los Llanos així, espolsant constantment, amb paraigües pel carrer i amb ulleres protectores per als ulls. N’hi ha que, a més, han de mantenir tancat el negoci.

Mentrestant, les administracions cerquen solucions a l’emergència de l’habitatge. La setmana que ve adquiriran els primers 16 habitatges i d’aquí a 15 dies, 26 més. A més, 14 treballadors socials analitzaran les necessitats de la població. Avui, el Consorci de Compensació d’Assegurances ha començat a fer els primers pagaments als afectats pel volcà per més de 600.000 euros.

02/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris