X

Salut vacunarà amb una dosi combinada de grip i covid els majors de 70 anys

S'administraran entre el 4 i el 21 de novembre a tots els centres de Salut de les Illes Balears

08/10/2021

Salut vacunarà amb una dosi combinada de grip i covid els majors de 70 anys

La conselleria de Salut ha anunciat una nova campanya de vacunació combinada de grip i la tercera dosi de la covid per majors de 70 anys.

Les vacunes s’administraran entre el 4 i el 21 de novembre a tots els centres de Salut de les Illes Balears, a banda de Son Dureta i els covid express d’Inca i Manacor.

La campanya de vacunació de la grip s’iniciarà així amb la pauta combinada pels majors de 70 anys i a continuació es vaccinarà de la grip a la resta de la població requerida fins el 17 de desembre.

Segons ha explicat la conselleria de Salut, el govern ha adquirit enguany un 15 per cent més de vaccines de la grip.  

“És una vacunació bastant més complexa i lenta de l’habitual, perquè hem de barrejar dues vaccines diferents”, ha explicat la directora d’Assistència Sanitària, Maria Eugènia Carandell.

Prop de 125.000 persones entren dins aquesta campanya de vacunació combinada. Seran convocats via telefònica.

“Les vacunes han salvat entre 800 i 1.350 vides”

A la mateixa compareixença, la consellera de Salut ha explicat els resultats d’un estudi encarregat pel Servei Balear d’Epidemiologia a la Universitat Politècnica de Catalunya per valorar l’impacte de les vacunes entre la població entre l’1 de gener i el 30 de setembre de 2021. Segons l’estudi, les dosis administrades han salvat entre 800 i 1.350 vides durant aquest període, i han evitat un màxim de 26.000 contagis.

Per altra banda,. Salut ha constatat que ha augmentat la vacunació de la població entre 12 i 39 anys d’ençà que es va anunciar la reobertura de les discoteques. Dimecres passat es va registrar “un pic” amb més de 1.000 persones vaccinades, segons la directora d’Assitència Sanitària, Maria Eugènia Carandell.

 

 

 

08/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris