X

El PSOE i el PP acorden renovar els òrgans constitucionals excepte el CGPJ

Fonts del Govern destaquen que no renuncien a renovar el Consell General del Poder Judicial i que continuaran intentant convèncer el PP

14/10/2021

El PSOE i el PP acorden renovar els òrgans constitucionals excepte el CGPJ

El PSOE i el Partit Popular tanquen un acord que permetrà la renovació del Tribunal Constitucional, el Tribunal de Comptes, el Defensor del Poble i l’Agència de Protecció de Dades. La renovació no inclou el Consell General del Poder Judicial.
L’acord arriba després que Pedro Sánchez i Pablo Casado hagin destensat les seves posicions. El líder del PP, Pablo Casado va oferir al president Sánchez renovar tots els òrgans pendents, llevat del CGPJ, i Sánchez ho va acceptar. Això no obstant, fonts del Govern destaquen que, tot i l’acord assolit, no renuncien a renovar el Consell General del Poder Judicial i que continuaran intentant convèncer el PP.
Les dues formacions polítiques destaquen que les persones que s’incorporaran als òrgans en aquesta nova etapa seran de ‘reconegut prestigi i de consens’. La renovació es durà a terme en un ple que, previsiblement, se celebrarà en el Congrés dels Diputats i en el Senat la setmana del 25 d’octubre.

14/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris