X

Dues persones detingudes en un veler que navegava al sud de Cartagena amb més de 4 mil quilos d’haixix

Recerques conjuntes de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Balears i de la Policia Nacional varen saber de l'existència d'aquesta organització criminal 

27/11/2021

Dues persones detingudes en un veler que navegava al sud de Cartagena amb més de 4 mil quilos d’haixix

Dues persones de nacionalitat búlgara han estat detingudes a 67 milles al sud-est de Cartagena (Múrcia). Navegaven en un veler amb 4.760 quilograms d’haixix que ha estat interceptat en una operació conjunta de l’Agència Tributària i la Policia Nacional.

Recerques conjuntes de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària a Balears i de la Policia Nacional varen saber de l’existència d’aquesta organització criminal i la seva intenció de transportar a la costa, per via marítima, una gran quantitat de droga en una embarcació esportiva tipus veler, de nom ‘Floriana’, amb pavelló de la República de Polònia.

L’operació es remunta al març de l’any passat, quan va ser abordada una altra embarcació, la “Phase One”, amb més de quatre tones d’haixix. Llavors van descobrir que hi havia un altre veler, el ‘Salacia’, que esperava a l’Illa de Cabrera per fer un trasllat de la droga i que va abandonar la zona en saber d’aquesta primera detenció.

Pel que sembla l’embarcació “Floriana” interceptada a Cartagena tenia l’any 2020 el nom de “Salacia” i pavelló de Països Baixos. El canvi de nom dels vaixells és una pràctica habitual de les organitzacions criminals per dificultar el seguiment als investigadors i no aixecar sospites, segons la Policia.

El 20 de novembre, mitjans aeris del Servei de Vigilància Duanera van confirmar que dues embarcacions semirígides es van aproximar al veler ‘Floriana’ per a subministrar-li la càrrega de droga. El patruller ‘Abanto’ de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària es va dirigir al veler, al qual va abordar entorn de les 02.15 del passat dia 21, a 67 milles al sud-est de Cartagena. Allà varen ser detinguts els dos ciutadans búlgars i la droga va ser interceptada.

El registre judicial va ser ordenat pel Jutjat d’Instrucció número 3 d’Eivissa en funcions de guàrdia.

27/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris