X

Menorca és l’única illa amb prou places públiques per escolaritzar tots els nins de 0/3 anys

El Govern vol que tots els municipis tenguin escoleta pública al 2024, menys Ariany, Búger i Escorca que no la necessiten

27/12/2021

Menorca és l’única illa amb prou places públiques per escolaritzar tots els nins de 0/3 anys

El 38 per cent dels infants entre zero i tres anys estan escolaritzats a les Balears. És una xifra que s’ha incrementat lleugerament en els darrers anys, però que encara és baixa per la manca de places públiques. Moltes famílies queden excloses del procés per aquest dèficit i davant la impossibilitat de pagar una escoleta privada. Les places del Govern s’han incrementat d’ençà del 2015, quan es va crear la xarxa complementària que permet a la Conselleria d’Educació gestionar i oferir places de centres privats. Tot i això, continuen sent insuficients.

Per illes, Menorca és l’única on els infants de 0/3 anys es poden escolaritzar sense problema, i es preveu que Formentera solucioni aquesta mancança el 2024. De fet, per aquest any el Govern preveu que tots els municipis tenguin escoleta pública, menys Ariany, Búger i Escorca, on no hi ha prou nins i nines per crear-la. En total, segons els càlculs de l’Executiu, 2.300 places més, en tres anys, i la regulació de les que actualment no compleixen amb la normativa. “Ajudam a acreditar les titulacions de les persones que hi fan feina, perquè han de complir un perfil, uns requisits, perquè siguin considerades escoletes. També ajudam les guarderies a reconvertir-se i a donar-se d’alta com a escoletes 0/3”, ha explicat a IB3 Notícies la directora general de Primera Infància, Amanda Fernández. 

Però fins que tots aquests reptes no s’hagin aconseguit, hi ha famílies que no poden escolaritzar els més petits per manca d’ajudes. “Que el Govern aporti fons per les bonificacions no resol el problema si els ajuntaments no articulen aquestes ajudes. Només una quinzena dels municipis en té. La resta ofereix beques que no serevixen per als infants de 0/3 anys. I això exclou les famílies amb menys recursos”, diu Vicenç Arnaiz, psicòleg, formador i expert en educació de zero a tres anys.

 

27/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris