X

Admès a tràmit el recurs contra el Govern per la presència del castellà a les aules

L'associació de professors "Plis, Educación por favor" i Societat Civil Balear ho celebren

29/12/2021

Admès a tràmit el recurs contra el Govern per la presència del castellà a les aules

L’associació de professors “Plis, Educación por favor” i Societat Civil Balear celebren que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes hagi admès a tràmit el seu recurs contenciós-administratiu contra el Govern balear per la presència del castellà a les aules. Denuncien el silenci de l’executiu autonòmic, i que no es compleix la presència del castellà en, com a mínim, un 25% de les hores lectives i almanco una assignatura troncal. Diuen que l’única manera d’aturar aquest recurs és la introducció d’una esmena a la futura llei d’educació de les Illes.

Pretenen que, per llei, es garanteixi un mínim del 25% de les classes en castellà a tots els centres d’ensenyament de finançament públic de les illes i que s’imparteixi almenys una matèria troncal, a més de les de Llengua i Literatura castellanes.

Els demandants confien que el tribunal balear dictamini que Educació ha de donar instruccions als directors dels centres “per a adaptar els projectes lingüístics a l’ordenament jurídic”.  L’associació insta el conseller d’Educació, Martí March, a parar el procés judicial introduint en la Llei d’Educació que tramita el *Parlament les disposicions precises per a fixar un quart de continguts en castellà en l’ensenyament públic i concertat.

29/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris