X

Queda desert el concurs per solucionar el problema de les microalgues a cala Vedella i Port des Torrent

El consistori licitarà ara un nou concurs ampliant el pressupost de 321.000 a 500.000 euros

20/04/2022

Queda desert el concurs per solucionar el problema de les microalgues a cala Vedella i Port des Torrent

Es retarda la solució al problema dels microalgues que enterboleixen l’aigua d’algunes platges de Sant Josep de sa Talaia. El motiu? El concurs licitat per l’ajuntament per a la implantació d’un sistema de bombes aquest estiu, ha quedat desert. Ara, el consistori n’ha de convocar un de nou.

Són ja molts anys que vesins i comerciants de Cala Vedella s’enfronten a aquest problema a l’estiu: l’aigua que s’aixeca de color cristal· lí al matí es va tornant verdosa a mesura que avança el dia.

Una tinció que també a es produeix a Port des Torrent els mesos de més calor.

L’Ajuntament de Sant Josep va iniciar el març el procés per licitar les obres d’implantació d’un sistema de bombes de recirculació d’aigua a aquestes dues platges per acabar amb la proliferació de l’alga que, segons el consistori, és la causant del color verdós.

És la primera vegada que el consistori pren aquesta iniciativa; fins ara se n’havien encarregat els mateixos vesins. El concurs és d’uns 300.000 euros, però ha quedat desert i ara l’ajuntament iniciarà la licitació d’uns altres 500.000 euros.

Santa Eulària, per part seva, sí preveu tenir instal·lat ja al maig un sistema similar per millorar la qualitat de l’aigua a Cala Llonga

20/04/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris