X

El futur incert de centenars de disfresses històriques

Tanca Disfraces Jama, una botiga de Palma amb més de 50 anys d'història

13/05/2022

El futur incert de centenars de disfresses històriques

Tanca una altra botiga històrica de Palma: Disfraces Jama. Durant més de 50 anys, aquest local del barri de Pere Garau ha estat un referent de lloguer d’esmòquings, vestits i disfresses de confecció pròpia.

La fundadora del negoci, Joana Massanet, va començar a fer disfresses a finals dels anys 60. Recorda amb especial estima l’obertura de la primera discoteca a Magaluf. Els clients passaven per la seva botiga per llogar els millors vestits d’època, d’arlequí, de pirates…

El local també s’omplia de convidats a noces, molts d’ells estrangers, que necessitaven vestits de gala. Els hotelers els recomanaven passar per la Jama per vestir ben elegants.

Els horabaixes, Joana Massanet ensenyava a cosir grups d’al·lotes. Entre elles, recorda una joveneta Rossy de Palma, que amb 12 anys, més que aprendre costura, feia passar bones estones a totes les companyes.

En tots aquests anys, la Jama ha vist passar més d’una personalitat, però prefereix reservar-se’n els noms. Només explica amb estima el dia en què Jesús Puente va deixar-se assessorar per les seves mans d’artista artesana.

Na Joana ja té 88 anys. Ja fa temps que el negoci el duu la seva filla Rosa, però més que vendre o llogar, ara el que fan és acollir els veïnats i passar una bona estona xerrant a l’entrada.

L’arribada de les botigues de xinesos va ser el primer cop per a l’empresa, i la pandèmia l’ha acabat d’enfonsar. Ara la fundadora i la seva filla accepten amb resignació el final del negoci. Centenars de vestits, autèntiques relíquies, pengen dins la botiga sense saber quin serà el seu futur.

13/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris