X

ASINEM: “Si no tenim instal·ladors, no hi ha transició energètica”

Davant la manca de professionals qualificats, ASINEM, l'Associació d'Instal·ladors Empresaris, demana al Govern col·laboració per atreure i formar nous treballadors per al sector, així com també un marc normatiu que no posa traves a la seva activitat

24/05/2022

ASINEM: “Si no tenim instal·ladors, no hi ha transició energètica”

Les empreses dedicades a les instal·lacions elèctriques han crescut un 18,6% en els darrers quatre anys. I gairebé 4 de cada 10 han hagut d’ampliar plantilles enguany. Una evidència de l’interès ciutadà que hi ha pels sistemes energia renovable i per les ajudes públiques que s’hi destinen. Però falten professionals i això pot frenar la transició energètica a les Illes, segons ha tornat a alertar el sector. “Si no tenim instal·ladors, no hi ha transició energètica”, ha augurat el president de l’Associació d’Empresaris Instal·ladors (ASINEM), Francisco Javier Piña.

Es tracta d’un tipus de feina “estable i molt qualificada que té un futur molt prometedor en aquestes illes”, segons ha assegurat el conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes.

A banda de la manca de professionals, un altre fre que es troben els instal·ladors és la regulació urbanística, diferent a cada municipi. Per això, reclamen una normativa conjunta per a tot el territori. “No hi ha d’haver discrepàncies. S’han de donar facilitats als instal·ladors i garanties a l’usuari final”, ha dit Piña.

L’interès de la ciutadania per instal·lar sistemes d’energia renovable ha crescut, en part, de la mà de les ajudes públiques. Subvencions que, diu el Govern, continuaran acompanyant la transició energètica. “Tenim una ciutadania mentalitzada, tenim unes administracions que tenen clar que la transició energètica és essencial i un sector econòmic, com és el dels instal·ladors, que vol ajudar en aquesta feina. Per tant, estam creant el marc perfecte”, ha apuntat Yllanes.

Asinem preveu que la instal·lació de plaques fotovoltaiques augmentarà, a les Illes, un 23,5% durant aquest 2022.

24/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris