X

Antoni Muntadas, testimoni de l’eclosió del turisme a Mallorca, se submergeix en l’arxiu de Casa Planas

L'artista català, Premi Nacional d'Arts Plàstiques 2005, analitzarà la imatge turística de l'illa a través del llegat de Josep Planas i Montanyà

28/06/2022

Antoni Muntadas, testimoni de l’eclosió del turisme a Mallorca, se submergeix en l’arxiu de Casa Planas

L’artista internacional Antoni Muntadas, Premi Nacional d’Arts Plàstiques 2005, inicia avui una inmersió, encara sense data finaltzació, a l’Arxiu Casa Planas. Muntades comença així una residència de creació per investigar la imatge turística de Mallorca mitjançant les fotografies i postals de Josep Planas i Montanyà. Serà el propi pocés de treball i les troballes que hi vagin sorgint, assegura Muntadas, les que marcaran les passes a seguir d’aquesta investigació i que és també una mena de recerca autobiogràfica. I es que l’artista català va ser testimoni del canvi del model turístic que es va es iniciar a la dècada dels 50 del segle passat, quan ell venia a l’illa a estiuejar amb la seva família.

El proper dijous 30 de juny, Antoni Muntadas oferirà una classe magistral a Casa Planas on analitzarà la imatge del turisme i la publicitat dels anys 50 i 60 a partir de material de l’Arxiu Planas. Aquesta activitat està adreçada a estudiants i amants de les arts visuals, professionals del turisme i investigadors.

Una oportunitat de conèixer una figura històrica de l’escena de l’art conceptual espanyol i analitzar els instruments narratius de la imatge i el paper que tenen en el desenvolupament turístic a les Illes Balears.

28/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris