X

Feijóo s’obre a pactar política de Defensa i demana “coherència” al Govern

Els populars recalquen que sempre han estat partidaris de l'OTAN i d'una relació bilateral "de confiança i amistat" amb els Estats Units

30/06/2022

Feijóo s’obre a pactar política de Defensa i demana “coherència” al Govern

Alberto Núñez feijoo durant la seva compareixença davant els mitjans de comunicació

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, s’ha mostrat disposat a pactar una política de Defensa i Seguretat, però ha reclamat al Govern central que sigui “coherent” i formuli una proposta. En una roda de premsa a Getxo, Biscaia, Feijóo ha estat preguntat pel possible suport del PP a l’ampliació de la presència militar dels Estats Units a la base de Rota i per l’ampliació del pressupost de Defensa fins a arribar al 2% del PIB.

El president popular ha recalcat que el seu partit sempre ha estat un “ferm partidari” de l’OTAN i d’una relació bilateral “de confiança i amistat” amb els Estats Units. Ha assegurat que el Govern central pot “comptar” amb el PP per a una política d’Estat en Defensa, però ha assenyalat que el primer és que tot el Govern sigui “coherent” en aquesta matèria i formuli una proposta, a la qual el seu partit respondrà amb “serietat”.

Imatge positiva

El president del PP ha lamentat que l’Executiu ni tan sols va respondre amb una “acusa de rebut” a la proposta de pacte d’Estat sobre Defensa que li va enviar el Partit Popular. Feijóo ha felicitat el Govern per la “imatge positiva d’organització” que ha donat Espanya amb la cimera de l’OTAN a Madrid, la celebració de la qual ha recordat que es “va aconseguir” quan Mariano Rajoy era president.

30/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris