X

Caixabank abandonarà la històrica oficina central de Son Fuster a Palma

La Conselleria d'Educació, que ja ocupa la meitat de les instal·lacions, ha mantengut converses amb el banc català per quedar-se amb la totalitat de l'immoble

05/07/2022

Caixabank abandonarà la històrica oficina central de Son Fuster a Palma

L'oficina central de CaixaBank es troba al polígon Son Fuster de Palma. L'edific ha estat anteriorment la seu central de Bankia, BMN i Sa Nostra.

Caixabank ha decidit abandonar les oficines del polígon Son Fuster, a Palma, que varen ser seu central de Sa Nostra, després de 28 anys d’activitat bancària a l’edifici. La Conselleria d’Educació, que ja ocupa la meitat de les instal·lacions, ha mantengut converses amb el banc català per quedar-se amb la totalitat de l’immoble.

Segons ha pogut confirmar IB3 Notícies, Caixabank deixarà les oficines de l’edifici del polígon de Son Fuster i la dotzena de treballadors, que encara hi fan feina, ja han rebut instruccions per ser traslladats de manera imminent a altres oficines de Palma com la seu corporativa de les Avingudes, el centre del servei “inTouch” del carrer Velázquez i l’oficina per a empreses del carrer Can Salat.

A partir de la compra de BMN-Sa Nostra per part de Bankia, el complex de Son Fuster va anar perdent activitat. Un procés que s’ha accelerat en els darrers dos anys amb la fusió amb Caixabank, que va decidir mantenir la seu balear a l’edifici corporatiu de les Avingudes de Palma.

Sa Nostra va construir les oficines per convertir-lo en la seu central i que va ser inaugurat per Joan Carles I el 6 de setembre de 1994. Un monòlit en un lloc discret a l’entrada del complex recorda aquella inauguració. En l’època d’expansió de Sa Nostra la seu de Son Fuster va tenir més de 400 treballadors. Avui encara l’ocupen una dotzena de treballadors de Caixabank i aviat no en quedarà cap.

Segons fonts del mercat immobiliari, Caixabank vol vendre actius molt importants a Mallorca i tot apunta que aquest podria ser un d’ells. El servei de Patrimoni del Govern es va reunir fa uns mesos amb representants del banc que s’interessaren per aquest edifici, però l’operació no es va concretar. L’any 2017, la Conselleria d’Educació es va traslladar a una de les dues torres de l’immoble, per la qual paga al banc un lloguer 600.000 euros anuals.

05/07/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris