X

Rafel Nadal, amb solidesa cap a quarts de Wimbledon

Taylor Fritz serà el pròxim rival del tennista manacorí després d'aconseguir derrota en tres seta al neerlandès Van de Zandschulp

05/07/2022

Rafel Nadal, amb solidesa cap a quarts de Wimbledon

Rafael Nadal va mostrar aquest dilluns la seva cara més sòlida per batre sense gairebé fissures l’holandès Botic van de Zandschulp i ficar-se per vuitena vegada a la seva carrera als vuitens de final de Wimbledon (6-4, 6-2 i 7-6(8) ).

Només en els últims jocs del tercer i definitiu set va deixar Nadal algun dubte, després de despatxar una actuació més que convincent per eliminar un rival que fins al setembre passat ni tan sols campejava entre els cent primers de l’ATP.

Als 36 anys, el balear va exhibir alguns moments de gran tennis, dels millors de la seva trajectòria aquest any a Londres, però fins i tot quan no va fregar a aquest nivell va saber mantenir el partit sota control.

Amb aquesta premissa, la d’atacar quan fa olor la sang, va aconseguir el manacorí la primera mànega. Tots els seus rivals l’han vist fer-ho incomptables vegades al llarg de la seva carrera, però ni per aquestes. Un primer set que va cuinar a foc lent i en què els seus majors esforços se’n van anar a conservar el servei fins que, amb 5-4 al marcador, va percebre la debilitat del rival al servei i el va atacar fins a fer-li fallida. 6-4, i l’Everest que emergia davant de Van de Zandschulp.

Nadal no va concedir la primera bolla de trencament fins al primer joc del segon set. De poc li va servir això al 21 cap de sèrie, que va haver de presenciar impotent com el manacorí obria el pot de les essències.

La segona mànega va deixar alguns dels millors cops de l’espanyol en aquesta edició, amb el mèrit afegit dels tres anys que feia que no competia sobre herba. Un passant de revés aconseguit amb un gir de canell impossible va aixecar el públic de la Central i va ser celebrat per Nadal amb ràbia. Amb aquest nou trencament, el segon set ja era a la butxaca.

Similar desenllaç l’esperava a la tercera mànega, amb un Nadal dominant i capaç de posar-se 5-2 a dalt i restant per tancar el tràmit. Va passar l’inesperat. El gegant holandès, sense ja res a perdre, va demostrar que el seu conte de fades no obeeix a la fortuna.

Van de Zandschulp era gairebé un desconegut quan va arribar als quarts de l’Open dels Estats Units des del lloc 117 del circuit. El que podia haver estat un miratge s’ha confirmat aquest any, fins a portar-lo al top 25 del món.

“Botic és un molt bon rival, que ha millorat moltíssim l’últim any”, va reconèixer Nadal en les seves declaracions a peu de pista només acabar el partit.

L’holandès va aconseguir dur el partit fins al joc de desempat, on el manacorí va necessitar fins a quatre punts de partit per acabar de cordar una victòria que, d’altra banda, no va semblar mai en dubte.

Nadal va considerar en les seves declaracions postpartit que va mantenir la línia positiva dels seus últims partits, després d’un inici de campionat dubitatiu: “Personalment, amb totes les coses que han passat els darrers dos mesos, estar a quarts després de tres anys (sense competir en herba) és increïble”.

A l’antepenúltima ronda es veurà les cares amb un adversari de mal record, el nord-americà Taylor Fritz, que va aconseguir derrotar-lo aquest mateix any a la final d’Indian Wells. A la seva anterior cara a cara Nadal s’havia imposat còmodament a Acapulco.

“Cada partit és diferent i aquest serà molt dur, però són els quarts de final de Wimbledon, què podria esperar si no?”, va dir.

 

EFE.

05/07/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris