X

450 metges de capçalera envien una carta a Salut amb mesures per pal·liar la saturació

Demanen concentrar l'atenció en horari de matí i atendre un màxim de 25 pacients per dia quan ara, diuen, n'arriben a veure fins a 60

07/07/2022

450 metges de capçalera envien una carta a Salut amb mesures per pal·liar la saturació

El sindicat d’infermeria SATSE alerta de l’extenuació que pateixen les infermeres tant als hospitals com en els centres de salut. Afegeixen que els fan fer hores extraordinàries i que no se’ls compensa de manera justa.

En la mateixa línea, s’han expressat avui 450 metges de família que han remès una carta a la consellera de Salut en què li proposen 12 mesures per pal·liar la saturació dels centres de salut. Demanen concentrar l’atenció en horari de matí i atendre un màxim de 25 pacients per dia quan ara, diuen, n’arriben a veure fins a 60. Segons SIMEBAL, el sindicat que coordina aquesta petició, falten almanco 300 metges a les Illes i la realitat, lamenten, és que molts abandonen la professió.

Davant les demandes del col·lectiu de metges, l’IB Salut els respon que ja han pres mesures per optimitzar el servei, però que en cap cas no poden restringir l’atenció als pacients. I, sobretot, apunta Salut, el problema rau en què no hi disponibilitat de metges per contractar.


SIMEBAL: “Un metge de família a les Balears veu 50 pacients cada dia, un pacient cada tres minuts”

07/07/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris