X

Milers de ciutadans russos intenten fugir de Rússia davant l’anunci de “mobilització parcial” de Putin

Els ministres d'Exteriors de la Unió Europea s'han reunit aquesta matinada per pactar noves sancions, encara per concretar

22/09/2022

Milers de ciutadans russos intenten fugir de Rússia davant l’anunci de “mobilització parcial” de Putin

L’anunci de “mobilització parcial” de població russa a territori ucraïnès de Putin ha provocat la reacció immediata de la ciutadania. Són molts els que ara intenten fugir del país o almanco en fan plans, tot i que amb moltes dificultats per adquirir visats i amb preus de bitllets inassumibles. Als carrers, les manifestacions ciutadanes se succeïren a tot el país ahir dimecres per demanar la pau i la fi del conflicte. 1.386 persones de 38 ciutats diferents varen ser detingudes.

El president Zelenski, en el seu discurs davant l’assemblea general de l’ONU, ha demanat càstigs més durs i un tribunal especial de les Nacions Unides contra Rússia.

La Comunitat Internacional, per la seva banda, ha condemnat l’anunci de mobilització de Putin, que és percebut com un signe de debilitat. Asseguren que mantindran el suport econòmic i armamentístic a Ucraïna. “L’anunci de Putin constitueix una altra escalada important de la guerra no provocada contra Ucraïna, però sembla més aviat una mesura de pànic i de desesperació”, ha assegurat Josep Borrell, Alt representant de la Unió Europea per a Afers exteriors. Liz Truss, la primera ministra britànic ha promès que el Regne Unit mantindrà el suport militar a Ucraïna durant el temps que calgui. També Charles Michel, President del Consell Europeu, s’ha pronunciat en aquest sentit i ha titllat “d’inacceptable” les amenaces nuclears del mandatari rus.

D’altra banda, en una reunió d’urgència, els ministres d’exteriors de la Unió Europea s’han reunit aquesta matinada per pactar noves sancions contra Rússia, encara per concretar.

Mentrestant, la Xina i Turquia demanen diàleg i un alto el foc.” Que s’acabi aquesta guerra mitjançant el diàleg i la negociació i que la comunitat internacional creï les condicions i l’espai per a aquest propòsit”, ha dit Wang Wenbin, Ministre d’Exteriors de la Xina.


Putin anuncia una “mobilització parcial” de la població russa contra Ucraïna
Ursula von der Leyen arriba a Ucraïna per negociar la seva possible adhesió a la UE

22/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris