X

L’ONU constata crims de guerra a Ucraïna

La missió independent de les Nacions Unides parla d'execucions i violència sexual contra menors

23/09/2022

L’ONU constata crims de guerra a Ucraïna

Confirmat: Rússia ha comès crims de guerra a Ucraïna amb execucions i violència sexual contra menors. És la conclusió de la missió de les Nacions Unides que ha investigat la invasió. S’ha conegut el dia en què han començat els referèndums d’annexió als territoris ocupats i quan els russos abandonen el seu país per no ser allistats a la guerra.

El president de la missió de les Nacions Unides, Erik Mose, ha afirmat que “en base a les proves” recaptades, es conclou que a Ucraïna “s’han comès crims de guerra”. I de fet, el representant d’aquesta missió independent parla de víctimes amb les mans fermades a l’esquena i “trets al cap o colls degollats”, com a mínim, a 16 ciutats. També s’han constatat abusos sexuals a menors comesos pels russos. Davant d’aquestes conclusions, els ucraïnesos han demanat la creació d’un tribunal que jutgi els fets al més alt nivell.

Tot això, el dia en què als territoris ocupats han començat les consultes a la població per l’adhesió d’aquestes àrees a Rússia, unes cites amb les urnes que Ucraïna qualifica d’espectacle de propaganda. Molts de russos, per la seva part, han decidit fugir del país després de l’anunci de la mobilització parcial per anar a lluitar a la guerra. Ho fan per les fronteres de Finlàndia, el Kazakhstan o Geòrgia. Rússia pretén mobilitzar 300.000 persones.

23/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris