X

La UE espera una “cooperació constructiva” amb Itàlia

Giorgia Meloni, de Germans d'Itàlia, s'ha mostrat disposada a encapçalar el nou Executiu del país

26/09/2022

La UE espera una “cooperació constructiva” amb Itàlia

La Unió Europea anuncia que espera una “cooperació constructiva” amb el nou govern italià. Ho fa després que la coalició d’extrema dreta encapçalada per Giorgia Meloni hagi guanyat les eleccions el diumenge passat. La líder de Germans d’Itàlia ja ha dit que governarà perquè els ciutadans estiguin orgullosos de ser italians, tot i que els seus socis, Matteo Salvini i Silvio Berlusconi, han perdut molts de votants a les urnes.

Itàlia és un dels països fundadors de la Unió Europea i Brussel·les mira en aquests moments cap a Roma amb inquietud davant la incògnita que representa un govern encapçalat per la ultradreta de Germans d’Itàlia, liderat per Giorgia Meloni. La Comissió Europea espera una “cooperació constructiva” amb aquest possible Executiu, mentre que Meloni afirma a les xarxes que està disposada a governar.

Qui sí que ha parlat als mitjans és Matteo Salvini, líder de la Lliga i un dels socis de la coalició de dretes. Salvini governarà, però el seu partit ha baixat en suports de manera considerable a favor de Meloni. Salvini ha afirmat que els italians han votat “amb el cap, amb els seus interessos i amb el seu cor”. També ha afirmat que, quan els italians voten, “ho fan sempre bé”.

Enrico Letta

Els resultats a Itàlia són dolents per al líder dels progressistes del Partit Demòcrata, Enrico Letta, que ha anunciat que no es tornarà a presentar a les primàries de la seva formació. Letta ha afirmat que “és un dia trist” i que a Itàlia i a Europa els esperen “dies durs”.

La coalició de dretes conformada per Germans d’Itàlia, la Lliga i Força Itàlia ha assolit el 44% dels sufragis, el Partit Demòcrata ha aconseguit el 19% i el Moviment 5 Estrelles, el 15%.

26/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris