X

Sánchez anuncia dos incentius fiscals sobre el REIB i 20 M€ per al tramvia de Palma

El projecte de Pressupostos Generals de l'Estat de 2023 incorporarà noves deduccions fiscals específiques per a Balears dins del Règim Especial de Balears i també inclourà 20 milions d'euros per al tramvia de Palma

03/10/2022

Sánchez anuncia dos incentius fiscals sobre el REIB i 20 M€ per al tramvia de Palma

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que en els pròxims pressupostos generals de l’Estat (PGE) s’inclouran dos incentius fiscals que afecten el Règim Especial de les Illes Balears (REIB). En concret són la reserva d’inversions i també una bonificació de béns corporals, vinculats al sector agrari, pesquer, ramader o també industrial, produït a les Illes.

Detalladament, els PGE de 2023 inclouran una “reserva d’inversions” per a Balears, que suposarà una deducció del 90 per cent de la base imposable en l’Impost de Societats i Impost de la Renda de no residents per a inversions que fomentin l’activitat productiva i la creació d’ocupació a Balears; i una bonificació d’un 10 a un 20 per cent per a la venda de béns produïts a Balears en activitats industrials, ramaderes, agrícoles o pesqueres.

El Govern de les Illes estima que aquests incentius suposaran mobilitzar més de 349 milions d’euros, amb 208 milions en incentius fiscals directes per a 47.000 empreses i 71.000 autònoms.

Per altra banda, també ha anunciat aquest dilluns una inversió de 2 milions d’euros per part de l’Administració de l’Estat per finançar el futur tramvia de Palma. Aquests doblers s’inclouran també en els pròxims pressupostos de l’Estat.

Així ha fet el president espanyol aquests dos anuncis després de visitar l’empresa CAROB SA de Marratxí on ha descobert les seves instal·lacions en què es fabrica i es distribueix goma de garroví. Després, Sánchez s’ha traslladat al Palau de Congressos de Palma on s’ha reunit amb les Kellys. Les cambreres de pisos li han traslladat les seves reivindicacions. En la seva sortida, el president del govern de l’Estat ha contestat als micròfons d’IB3 Notícies sobre la tardança d’anunciar el nou REIB: “Bé està el que bé acaba”.

03/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris