X

La consellera d’Agricultura espera que l’any que ve ja es pugui denominar Oli de Menorca el que es produeix a l’illa

Mae de la Concha assegura que aviat enviaran a Europa l'informe per obtenir-ne la indicació geogràfica protegida

23/11/2022

La consellera d’Agricultura espera que l’any que ve ja es pugui denominar Oli de Menorca el que es produeix a l’illa

L’oli que es produeix a Menorca es podrà denominar Oli de Menorca l’any que ve. Així ho espera la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, qui ha confirmat que ben aviat enviaran a Europa l’informe necessari per obtenir la Indicació Geogràfica Protegida (IDG) que ha elaborat l’Associació de l’Oli de Menorca amb el suport del Govern. És un exemple de l’aposta per la diversificació del sector primari tractat al III Fòrum Agro organitzat pel Diari Menorca i el Banc Santander.

En el fòrum hi han exposat les seves experiències responsables de finques, d’associacions agràries, de la Denominació d’Origen del formatge Maó/Menorca, de l’Associació de l’Oli de Menorca i de Quesería Menorquina. Un dels aspectes que hi han abordat és la bona resposta, també internacional, que està tenint el formatge. En aquesta línia s’ha insistit en la necessitat d’aprofundir en la diversificació i fer-ho amb el valor afegit que suposa la denominació Menorca. Com a exemple també s’ha posat èmfasi en la feina de l’Associació de l’Oli de Menorca.

Una altra de les demandes plantejades pel sector ha estat el d’agilitzar la burocràcia. En aquest àmbit, la consellera s’ha referit al fet (denunciat pel PP) que alguns pagesos encara no hagin rebut les ajudes d’una línia per a inversions del Pla de Desenvolupament Rural (PDR) del 2019, que les de 2020 i 2021 no s’hagin resolt i les d’enguany encara no es puguin sol·licitar. De la Concha ha exposat que estan reestructurant aquesta línia d’ajuts perquè quan varen accedir al Govern “vam veure que aquests fons s’estaven donant a tothom sense cap mena de criteri. Ara estem intentant que, almenys, es cobreixin expedients prioritaris i de professionals”.

Finalment, la consellera de la Concha també ha anunciat que han aconseguit dos nous inspectors de qualitat alimentària per ajudar a fer complir la Llei de cadena alimentària, normativa que prohibeix vendre per davall dels costos de producció.

23/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris