X

La baguet francesa, declarada patrimoni cultural immaterial de la UNESCO

El comitè ha tingut en compte les característiques especials del procés, les tècniques requerides i les pautes de consum del pa més popular a França

30/11/2022

La baguet francesa, declarada patrimoni cultural immaterial de la UNESCO

L’Organització de Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) ha inscrit aquest dimecres en la seva llista de patrimoni cultural immaterial el procés de fabricació i la cultura de la baguet, el tipus de pa més popular a França. El comitè que examina les candidatures ha tingut en compte les característiques especials del procés, les tècniques requerides i les pautes de consum i pràctiques socials que hi aporta.

La candidatura, presentada el març del 2021 i aprovada definitivament en una reunió celebrada a Rabat, el Marroc, compta també amb l’aval del gremi de forners francesos, els quals confien a consolidar, així, un dels símbols gastronòmics del país. La ministra de Cultura de França, Rima Abdul Malak, ha aplaudit també el “reconeixement per als artesans i els llocs unificadors que són els forns”. La baguet, ha afegit, és “part del dia a dia dels francesos”.

30/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris