X

El 024: el telèfon d’atenció a la conducta suïcida

La Creu Roja gestionarà el servei per atendre persones amb el risc i n'assegura la "confidencialitat, accessibilitat i immediatesa en la resposta"

09/05/2022

El 024: el telèfon d’atenció a la conducta suïcida

Imatge d'arxiu.

El Ministeri de Sanitat ha aprovat la creació d’un telèfon per prevenir el suïcidi a tot l’Estat. A partir del mes de maig, el 024 serà el número al qual podran telefonar, de manera confidencial i gratuïta, les persones que senten la necessitat de treure’s la vida. La Creu Roja gestionarà el servei per atendre persones amb el risc de suïcidi assegurant la seva “confidencialitat, accessibilitat i immediatesa en la resposta”.

El Butlletí Oficial de l’Estat publicava el dijous 11 de febrer l’orde de creació d’aquest telèfon en un intent de posar fre a la sagnia silenciosa en què s’ha convertit el suïcidi en la nostra societat. Només el 2020, un total de 3.941 persones van decidir acabar amb la seva vida.

Les cridades al 024 seran gratuïtes, no generaran facturació en origen per a l’usuari i seran tractades pels operadors del servei telefònic disponible al públic, a l’efecte de preus, com cridades de cobrament revertit automàtic. Aquesta prestació serà accessible per a tots els ciutadans i tindrà caràcter permanent.

De moment, es desconeix l’horari d’aquest servei. Si no estigués disponible les 24 hores cada dia de l’any, es garantirà l’existència d’informació pública fàcilment accessible sobre la disponibilitat de l’atenció telefònica i que, durant els períodes d’indisponibilitat, s’atengui les cridades amb informació sobre el dia i l’hora en què tornarà a estar disponible.

El telèfon, l’atendran persones amb perfils multidisciplinaris i experts a tractar persones amb tendències suïcides. A més d’escoltar-los, aquests professionals els oferiran informació dels recursos que tenen a l’abast.

09/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris