X
20

1.600 policies per a la investidura de Sánchez

La portaveu del Govern central en funcions, Isabel Rodríguez, assegura que el dret de manifestació "n'exclou tota classe de violència"

14/11/2023

1.600 policies per a la investidura de Sánchez

Més de 1.600 agents participaran en el dispositiu de seguretat per al debat de la investidura de Pedro Sánchez entre dimecres i dijous en el Congrés dels Diputats. La presència dels policies ja es pot percebre a la Carrera de San Jerónimo de Madrid. És un dispositiu similar als partits de futbol d’alt risc, i el Ministeri de l’Interior no el tancarà fins a darrera hora d’avui, dimarts, després d’haver-ne analitzat tots els punts conflictius.

La portaveu del Govern central en funcions, Isabel Rodríguez, ha advertit: “Qui qüestiona la investidura, qüestiona la democràcia”. Rodríguez també ha explicat que el dret de manifestació i el seu respecte constitucional “n’exclou tota classe de violència”.

Majoria

El discurs del candidat socialista iniciarà el debat. Sánchez exposarà el seu programa de govern i sol·licitarà la confiança de la cambra baixa. A continuació, prendran la paraula els representants dels grups parlamentaris per fixar una posició. Se celebrarà una primera votació, en haver conclòs el debat, previsiblement dijous. En aquest punt, Sánchez necessita la majoria absoluta del Congrés, és a dir, el vot afirmatiu de 176 diputats.

Si no l’aconsegueix, 48 hores després, dissabte, hi haurà una segona votació, en la qual Sánchez només necessitaria majoria simple, és a dir, més vots a favor que en contra. Si el candidat socialista no obtingués suports a bastament, el rei iniciaria una ronda amb els grups, proposaria un nou candidat i se celebraria un nou ple abans del 27 de novembre.

14/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT