societat

1.500 docents reben aquest cap de setmana la primera dosi de la vacuna AstraZeneca

Els docents que vacunen treballen amb infants que no duen mascareta i amb qui les mostres d'afecte són importants


Comença la vacunació massiva de docents. Aquest cap de setmana, 3.000 persones reben la primera dosi de la vacuna AstraZeneca a Mallorca i la meitat pertany al professorat. Avui horabaixa, s’han vacunat docents d’educació infantil i especial. És el grup més delicat, tenint en compte que treballen amb infants, que no duen mascareta i on el contacte físic, les abraçades, són importants.

A les cinc de l’horabaixa ha començat el torn dels docents. Han accedit a l’interior del Punt Covid Exprés instal·lat a l’aparcament de l’antic hospital de Son Dureta, i un a un, ja en el box, els han vacunat. Injeccions amb la dosi preparada i a cada braç una vacuna. A tots els lliuren un document que acredita que han rebut la primera dosi.

Els docents asseguren que tenien ganes que arribàs aquest moment.

I un cop vacunats, han d’esperar 15 minuts per descartar cap reacció anafilàctica. Els professionals sanitaris sí que els adverteixen que demà podrien patir cefalees, malestar general i dolor al braç. Símptomes normals, però que convé notificar al centre de salut. I d’aquí a 10 setmanes, els administraran la segona dosi de la vacuna AstraZeneca.

Els docents que vacunen traballen amb infants que no duen mascareta, i les mostres d’afecte són importants.

També aquest cap de setmana continuen vacunant personal sanitari que no ha estat a primera línia amb pacients Covid, com són els psicòlegs i oftalmòlegs. Els farmacèutics, veterinaris i alguns treballadors essencials han rebut la dosi, però alguns consideren que s’haurien d’incloure altres gremis.

En total, aquest cap de setmana vacunen en aquest punt 3000 persones, de les quals 1.500 són docents d’educació infantil i especial.


Comença la vacunació als docents
Més de 22 mil persones ja han completat el procés de vacunació contra la Covid a Balears

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els accidents de trànsit cauen un 70 per cent a la Via de Cintura de Palma amb el límit dels 80km/h

La DGT considera que el compliment del límit de velocitat és bastant elevat

Quatre de cada deu adolescents estan preocupats per la covid, segons UNICEF

La crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia se situa com la segona major preocupació per als enquestats

Demanda col·lectiva de 1.000 famílies contra Educació per l’ús obligatori de la mascareta

Un d'aquests casos és la família de Gené, que va ser expulsat. El CEIP Bendinat no accepta el certificat d'un metge privat...