X

Deu dies d’actes per acomiadar la reina Elisabet II

La monarca va morir el passat 8 de setembre i fins aquest dilluns, dia 19, no se n'ha celebrat el funeral

19/09/2022

Deu dies d’actes per acomiadar la reina Elisabet II

Redacció

Ha estat una agenda de 10 dies de dol per acomiadar Elisabet II. Tot seguint, al detall, un pla meticulosament preparat sense cabuda per a la improvisació. L’anunci de la mort de la reina es fa el dijous dia 8, amb tota la seva família ja desplaçada a Balmoral i després d’un comunicat en què s’informava de la preocupació per la salut de la monarca.

L’endemà, el divendres 9, Carles i Camil·la tornen a Londres. Allà, el ja nou rei pronuncia el seu primer discurs recordant sa mare.

Dissabte, Carles III firma la proclamació que el declara nou rei de manera formal i, diumenge, el cos de la reina Elisabet comença el seu periple fins a tornar a Londres. Ha viatjat en cotxe, en carruatge, en tren i en avió. La primera aturada: Edimburg. D’allà, al palau de Buckingham i, després, a Westminster. Aquí s’instal·la la capella ardent. El seu fèretre hi descansa durant aquests darrers dies i milers de ciutadans s’hi acosten per retre homenatge a la reina després d’hores i hores de fer coa. Fins avui matí, quan el cos és traslladat fins a l’abadia de Westminster per celebrar-hi el funeral d’estat.

19/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris