societat

100 efectius de l’Exèrcit col·laboraran en les tasques de rastreig de casos de Covid-19

Aquest reforç té com objectiu augmentar la capacitat de recerca de positius asimptomàtics 


La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, va remetre ahir una sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Sanitat per demanar formalment la col·laboració de 100 efectius de l’Exèrcit que puguin reforçar les tasques de rastreig de casos de COVID-19 a les Illes Balears. En la sol·licitud Gómez ha agraït al Govern d’Espanya l’oferiment de 2.000 membres de l’Exèrcit per ajudar en la recerca de casos de les administracions autonòmiques en la lluita contra la pandèmia de coronavirus.

Ara mateix les Illes Balears disposen de 190 professionals dedicats al rastreig, i en formen altres 30 que s’incorporaran de manera imminent. Ara bé, davant l’increment de casos dels darrers dies (al voltant de 300-400 diagnosticats diàriament de mitjana) és necessari augmentar els recursos per continuar amb la tasca de recerca de casos especialment els asimptomàtics. Amb la incorporació d’un centenar d’efectius militars les Balears disposarien d’1,2 rastrejadors per cada 5.000 habitants, una taxa superior al que recomana l’Organització Mundial de la Salut.

La consellera de Salut i Consum ha destacat, així mateix, l’increment de demanda assistencial que s’està derivant d’aquesta situació, tant a Atenció Primària com als hospitals, amb devers 80 ingressos més a planta per coronavirus en una setmana (i una vintena a les UCIS). Patricia Gómez considera que la tasca de rastreig és fonamental per aturar les cadenes de transmissió i, per tant, per evitar l’increment de casos de SARS-CoV-2 a les Illes Balears.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Menorca es consolida com a destí turístic dels francesos

L'illa podria recuperar la seva agència consolar francesa

El sector de les discoteques i la música en directe prepara tres proves pilot

Al concert de Sidonie de divendres, al Mallorca Live Summer, hi podran assistir 5.000 persones dretes i sense distància de...

Uns emprenedors de Portocolom aposten per la navegació de lloguer i sostenible

Es troben a l'espera què arribin els motors elèctrics per propulsar els 2 vaixells que es construeixen actualment

Augmenten els punts de reciclatge per a càpsules de cafè

El principal productor de cafeteres d'aquesta classe ha firmat 10 convenis amb consistoris de les Illes per fer-se càrrec dels...