societat

100 efectius de l’Exèrcit col·laboraran en les tasques de rastreig de casos de Covid-19

Aquest reforç té com objectiu augmentar la capacitat de recerca de positius asimptomàtics 


La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, va remetre ahir una sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Sanitat per demanar formalment la col·laboració de 100 efectius de l’Exèrcit que puguin reforçar les tasques de rastreig de casos de COVID-19 a les Illes Balears. En la sol·licitud Gómez ha agraït al Govern d’Espanya l’oferiment de 2.000 membres de l’Exèrcit per ajudar en la recerca de casos de les administracions autonòmiques en la lluita contra la pandèmia de coronavirus.

Ara mateix les Illes Balears disposen de 190 professionals dedicats al rastreig, i en formen altres 30 que s’incorporaran de manera imminent. Ara bé, davant l’increment de casos dels darrers dies (al voltant de 300-400 diagnosticats diàriament de mitjana) és necessari augmentar els recursos per continuar amb la tasca de recerca de casos especialment els asimptomàtics. Amb la incorporació d’un centenar d’efectius militars les Balears disposarien d’1,2 rastrejadors per cada 5.000 habitants, una taxa superior al que recomana l’Organització Mundial de la Salut.

La consellera de Salut i Consum ha destacat, així mateix, l’increment de demanda assistencial que s’està derivant d’aquesta situació, tant a Atenció Primària com als hospitals, amb devers 80 ingressos més a planta per coronavirus en una setmana (i una vintena a les UCIS). Patricia Gómez considera que la tasca de rastreig és fonamental per aturar les cadenes de transmissió i, per tant, per evitar l’increment de casos de SARS-CoV-2 a les Illes Balears.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els veïnats d’Arquitecte Bennàzar a l’espera de l’inici de les restriccions

A la zona de Son Gotleu, can Capes, la Soledat Nord i son Canals ha baixat el número de positius...

Salvem el Camp Redó demana més presencial policial al parc de Can Simonet

Volen evitar restriccions que afectin tota la barriada com ha passat a Son Gotleu

Es compleixen 10 anys de la instauració dels policies tutors a les Balears

Aquesta figura és present actualment a 57 municipis amb 85 agents que s'hi dediquen.

Ja són 111 els positius a la residència Bell Entorn de Sóller

L'Imas vol fer proves diagnòstiques a totes les residències un pic al mes