X

11 aparcaments públics de Menorca tendran plaques solars l’any que ve

Generaran un megavat i mig d'energia neta gràcies a les ajudes del Ministeri a municipis de menys de 20.000 habitants

28/12/2019

11 aparcaments públics de Menorca tendran plaques solars l’any que ve

El canvi de model energètic passa pels aparcaments. L’estratègia Menorca 20/30 preveu assolir 30 megavats de potència en sòl urbà en una dècada. Ara s’ultima la tramitació per assolir una primera part d’aquestes renovables, gràcies a una iniciativa del Ministeri destinada a municipis de menys de 20.000 habitants, que afavoreix la instal·lació de plaques en aparcaments.

Un dels beneficiats és Sant Lluís, que avançarà els diners a l’espera de saber si finalment se li reconeix o no l’ajuda. Maó també aspira a rebre finançament per posar plaques a l’aparcament de Ses Vinyes, un projecte de quasi mig milió d’euros que ha de permetre generar 230 Kilovats de potència. En cas que el Ministeri l’acabi acceptant, aportaria el 50% de la inversió requerida i el Consell un 25%.

Ciutadella ha renunciat a tapar amb plaques l’aparcament del poliesportiu davant la impossibilitat de tenir immobilitzada la inversió a l’espera de la resolució definitiva. En total, Menorca generarà 1 megavat i mig d’energia neta gràcies als aparcaments.

 

28/12/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT