societat

11 aparcaments públics de Menorca tendran plaques solars l’any que ve

Generaran un megavat i mig d'energia neta gràcies a les ajudes del Ministeri a municipis de menys de 20.000 habitants

11+aparcaments+p%C3%BAblics+de+Menorca+tendran+plaques+solars+l%27any+que+ve

El canvi de model energètic passa pels aparcaments. L’estratègia Menorca 20/30 preveu assolir 30 megavats de potència en sòl urbà en una dècada. Ara s’ultima la tramitació per assolir una primera part d’aquestes renovables, gràcies a una iniciativa del Ministeri destinada a municipis de menys de 20.000 habitants, que afavoreix la instal·lació de plaques en aparcaments.

Un dels beneficiats és Sant Lluís, que avançarà els diners a l’espera de saber si finalment se li reconeix o no l’ajuda. Maó també aspira a rebre finançament per posar plaques a l’aparcament de Ses Vinyes, un projecte de quasi mig milió d’euros que ha de permetre generar 230 Kilovats de potència. En cas que el Ministeri l’acabi acceptant, aportaria el 50% de la inversió requerida i el Consell un 25%.

Ciutadella ha renunciat a tapar amb plaques l’aparcament del poliesportiu davant la impossibilitat de tenir immobilitzada la inversió a l’espera de la resolució definitiva. En total, Menorca generarà 1 megavat i mig d’energia neta gràcies als aparcaments.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

‘Fer que els habitants que usen la ciutat siguin visibles’, la premissa de l’arquitecte humanista Jan Gehl per a la transformació urbanística de Palma

Gehl és un arquitecte i urbanista de renom internacional, encarregat de les transformacions urbanes com la de Copenhaguen o Times...

La Comissió Judicial de Coordinació en Violència de Gènere revisarà els protocols per millorar el sistema actual

Els professionals demanen que es dobli el número d'advocats especialitzats en violència de gènere