societat

Els 11 menors de Ceuta en acollida arriben a les illes

Dels 9 que venen a Mallorca, 6  quedaran sota la tutela de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials

Els+11+menors+de+Ceuta+en+acollida+arriben+a+les+illes

Els 11 “menors estrangers no acompanyats” provinents de Ceuta i que seran acollits a Balears estan de camí i s’espera que arribin a les illes avui horabaixa. Es tracta d’adolescents d’entre 16 i 17 anys que estaven al Centre d’Acollida “La Esperanza” de la ciutat autònoma. Són els primers dels 200 menors que es repartiran per les diferents Comunitats Autònomes per alleugerir la pressió dels centres, arran de l’entrada irregular de milers de joves les setmanes passades.

A primera hora del matí han agafat un vaixell al Port de Ceuta que els ha duit fins a Màlaga. Avui horabaixa, dos d’ells agafaran un vol cap a Menorca, on quedaran sota la tutela del Consell. Els altres 9 viatjaran fins a Mallorca, on 6 quedaran sota la tutela de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials; mentre que el Govern tendrà la guarda dels altres 3; tot i que d’aquests darrers, Ceuta continuarà tenint-ne la tutela.

Arribaran acompanyats per personal dels Serveis Socials de la ciutat autònoma. En el cas dels 6 dels quals es farà càrrec l’IMAS, el protocol que es durà a terme serà el mateix que s’aplica a qualsevol altre menor arribat a les Illes en les mateixes circumstàncies.

Cap dels menors que arribaran a les Illes no forma part dels milers de joves que varen entrar de manera irregular en territori espanyol les darreres setmanes. Tots feia mesos que eren al centre d’acollida “La Esperanza” de Ceuta. Per alleugerir la crisi que es pateix a la ciutat autònoma es va decidir buidar tots els centres d’acollida per donar cabuda als nous menors arribats. En total 200, que es varen repartir entre les diferents comunitats; i entre els quals, hi ha els 11 de Balears que han estat dels primers d’abandonar la ciutat nord-africana.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Francisco jose henares 12/06/2021

    Que los manden a su puto pais vosotros que sois buestra puta voz i no defendeis a los de aqui todos a su puto pais primero nosotros luego los demas a tomar por culo lla hombre

Cercador |


més contingut relacionat

Augmenta la pressió hospitalària a Mallorca: 6 persones més a planta

Quant a la campanya de vacunació, un 62,1% ja té la pauta de vacunació completa (643.269 persones) i un 72,9%...

31 migrants arriben al sud de Mallorca a bord de dues pasteres

Una de les embarcacions ha estat interceptada a la platja de la Colònia de Sant Jordi i l'altra navegava prop...

Salut avança a aquest cap de setmana l’administració de la segona dosi d’AstraZeneca

Les persones de 60 a 69 anys que tenen cita durant el mes d’agost poden avançar voluntàriament la vaccinació als...

Educació ajorna el tràmit d’ajudicació de places de docents interins per problemes tècnics

Segons la Conselleria, ja s'han adjudicat de manera provisional les 827 places de docents que han aprovat les últimes oposicions